Descriere
Drojdia lichidă White Labs WLP566 Belgian Saison II Ale produce o cantitate moderată de fenoli în timpul fermentării și gust și note aromatice de cuișoare în berea fermentată.
Totodată în timpul fermentării, această drojdie lichidă produce esteri fructați, ceea ce echilibrează aromele și gusturile rezultate între fructe și condimente.
WLP566 Belgian Saison II Ale este o drojdie lichidă care fermentează destul de rapid și are o floculație bună, ceea ce o face potrivită pentru beri de tipul Saison sau Farmhouse Ale.
*Această cultură a fost testată genetic în laboratoarele White Labs folosind metoda PCR și s-a determinat că drojdia lichidă WLP566 Belgian Saison II Ale conține gena STA1 (glucoamilază), un potențial indicator al Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Culturile de drojdie care conțin elemente ale genei STA1 au abilitatea de a consuma anumite dextrine (zaharuri nefermentabile), ceea ce rezultă în niveluri mai mari de atenuare decât culturi ce nu prezintă această genă.
**Drojdiile lichide sunt culturi proaspete, ceea ce înseamnă că au o durată de viață redusă față de drojdiile uscate, de obicei nu mai mult de 6 luni. Totuși, aceste drojdii pot fi folosite și după expirarea termenului înscris pe ambalaj, dar în această situație este recomandată folosirea unui starter pentru a crește numărul de celule viabile în cultură. Drojdia lichidă trebuie păstrată la rece, la temperaturi de maxim 4°C. A nu se congela!
Recenzii
Nu există încă recenzii.