Descriere
Setul Complet Kit Bere Bulldog Evil Dog American Double IPA și Echipament Homebrewing 23L este un pachet perfect pentru un pasionat de bere, ce se potrivește foarte bine și drept cadou pentru că include atât ingredientele cât și toate echipamentele și accesoriile necesare pentru a face o șarjă de bere de 23 litri.
Kitul de bere Bulldog Evil Dog American Double IPA conține extract de malț, drojdie și peleți de hamei Simcoe și Summit. Acest kit de bere nu necesită adăugarea de zahăr sau extract de malț/spraymalt cu excepția une cantități mici de zahăr pentru procesul de îmbuteliere. În rest, tot ce ai nevoie este să adaugi apă pentru a produce 23 litri de bere în stil American Double IPA.
Setul Complet Fermentator și Accesorii Homebrewing 23L include:
- un fermentator de plastic alimentar de calitate superioară de 30L, optim pentru fermentarea a 23L de bere, prevăzut cu gaură pentru robinet
- capac ermetic cu gaură și garnitură pentru supapa de evacuare CO2
- supapă de evacuare CO2 airlock
- robinet cu inel de protecție anti-sedimente pentru fermentator
- termometru adeziv pentru fermentator
- dispozitiv de umplere a sticlelor de bere
- hidrometru pentru măsurarea densității berii
- cilindru pentru bere 26.5cm înălțime – 100ml
- 3 lingurițe diverse dimensiuni pentru măsurarea zahărului pentru carbonatare
- o lingură plastic alimentar pentru amestecarea berii
- o perie pentru curățarea sticlelor de bere
- dezinfectant ChemiPro Oxi 100g
- capsator metalic cu două brațe VIK pentru capace metalice coroană 26mm
- 100 capace coroană 26mm
INSTRUCȚIUNI PENTRU FABRICAREA BERII DIN KITURI DE BERE DIN EXTRACT BULLDOG PREMIUM
Igienizarea echipamentelor
Absolut tot ce intră în contact cu berea trebuie să fie igienizat în mod corespunzător în prealabil pentru a evita contaminarea și, implicit, stricarea berii. Ca atare îți recomandăm să folosești un dezinfectant special care poate fi folosit atât pentru dezinfectarea echipamentelor și accesoriilor de plastic (fermentator, pipetă, cilindru de măsurare, etc) cât și a sticlelor.
Fabricarea efectivă a berii din kit
Pregătirea mustului de bere
- Igienizeaza toate echipamentele necesare asa cum este descris la punctul anterior
- Pune punga ce conține extractul de malț în apă caldă pentru 15 minute pentru a înmuia malțul lichid din interiorul ei. Înainte de a pune punga în apă, te rugăm să verifici că nu e lipit pe ea vreun pliculeț de drojdie. Dacă pliculețul de drojdie e lipit de pungă, trebuie neapărat să îl dezlipești înainte de a pune punga cu ingrediente în apa fierbinte.
- După cele 15 minute golește conținutul pungii în fermentatorul ce a fost dezinfectat în prealabil. Extrage orice malț a rămas lipit pe pereții interiori ai pungii punând apă fierbinte (în jur de 70°C) în pungă și amestecând bine până când tot conținutul pungii a fost scurs în fermentator. ATENTIE! Apa pe care o introduci în fermentator trebuie să fie apă potabilă, fie de la robinet, fie apă plată (îți recomandăm versiunea a doua).
- Adaugă 3L de apă fierbinte (în jur de 70°C) în fermentator și amestecă bine lichidul rezultat pentru ca tot malțul să se dizolve complet. Odată dizolvat malțul amestecă și agită bine de tot mustul de bere pentru 1-2 minute pentru a asigura o oxigenare bună a lui și, implicit, un start rapid al fermentării.
- Umple fermentatorul până la marcajul de 23L în total folosind un amestec de apă caldă și rece așa încât, la final, lichidul din fermentator să aibă o temperatură între 20°C și 25°C. Dacă temperatura depășește 25°C răcește-o un pic punând fermentatorul într-o baie de apă rece și gheață.
- Dacă temperatura mustului din fermentator este în intervalul specificat anterior adaugă drojdia din pliculețul ce vine în pachet, presărând-o peste toată suprafața berii.
- Pune capacul și asigură-te că este foarte bine închis. Umple până la jumătate supapa de CO2 cu un amestec de apă și dezinfectant (poate fi luat lichid direct din timpul dezinfectării fermentatorului) și introdu această supapă în gaura din capacul fermentatorului până la punctul la care nu mai poate intra.
Fermentarea berii
- Pune la fermentat timp de 8-10 zile la o temperatură ambientală de 18-24°C și asigură-te că fermentatorul nu este expus la lumină. Dacă temperatura ambientală este mai scăzută de 17°C poți folosi banda de control a temperaturii sau o pătură să încălzești fermentatorul. Dacă temperatura este mai crescută (mai ales în timpul verii), poți pune fermentatorul într-o încăpere cu aer codiționat sau îl poți răci imersându-l într-o baie de apă cu gheață.
- Pentru a preveni contaminarea de orice fel, te rugăm să deschizi fermentatorul cât mai puțin cu putință, iar dacă este nevoie să introduci obiecte în contact cu berea, să le dezinfectezi în prealabil. De asemenea, fermentatorul ar trebui să fie pus undeva unde eventuale scurgeri să nu producă daune.
- După 4-7 zile (în cazul berilor craft americane cu 1-2 zile înainte de a trece berea în sticle) deschide cu grijă punguța/punguțele în care se găsesc peleții de hamei și scufundă pliculețul/pliculețele în apă fiartă (100°C) pentru 10 minute. Apoi adaugă pliculețul/pliculețele în fermentator ca atare și amestecă. Aceste pliculețe vor rămâne în fermentator până la finalul fermentării și rolul lor este de a da aromele și gusturile puternice și unice specifice berilor craft americane în mod special.
- După 8-10 zile de fermentare verifică folosind hidrometrul care este densitatea berii (ar trebui să fie 1008-1010 sau mai jos pentru beri de tip Lager sau 1008-1014 pentru beri brune/negre sau cu conținut ridicat de alcool. Dacă densitatea citită este peste aceste praguri, mai lasă berea o zi două să fermenteze și citește din nou. Dacă densitatea berii se află în pragurile menționate o poți îmbutelia.
Îmbutelierea berii
- Sterilizează/dezinfectează sticlele, sifonul și dispozitivul de umplere al sticlelor înainte de a te apuca de treabă. Pentru sticle poți folosi dezinfectantul ce nu necesită clătire pentru a grăbi procesul, ai grijă doar să le lași să se scurgă bine înainte de a le folosi (de preferință 5-10 minute după ce le-ai scos din soluția cu dezinfectant). Pentru scurgere poți folosi un picurător de sticle sau poți pur și simplu pune sticlele cu capul în jos pe un ștergar curat.
- Pentru că drojdia mai este încă activă în suspensie în bere, carbonatarea se va face natural folosind unul dintre următoarele procedee. Atenție să nu depășiți cantitățile indicate pe fiecare dintre adjuvanți, ori sticlele ar putea exploda:
- Adaugă o linguriță rasă de zahăr special pentru bere, zahăr candel sau zahăr cristal per fiecare sticlă de 330/500ml, SAU,
- Adaugă un drops de carbonatare în fiecare sticlă de 330/500ml, SAU,
- Dizolvă 100-125g de zahăr special pentru bere, candel sau cristal în 150-200ml de apă la o temperatură de 30-35°C, adaugă lichidul rezultat direct peste berea din fermentator și amestecă bine
- Odată trasă berea în sticle folosind sifonul și sistemul de umplere a sticlelor, acestea trebuie sigilate fie folosind un capac swing top, capsate cu un capac metalic de tip crown sau cu dopul de plastic al pet-ului.
- Sticlele trebuie lăsate într-un loc cu o temperatură ideal între 20-24°C, ferite de soare sau lumină puternică, timp de cel puțin o săptămână, pentru fermentarea secundară.
- După o săptămână pune sticlele într-un loc răcoros și întunecat (poate fi chiar și în frigider) și lasă până când berea devine complet clară (de obicei o săptămână)
Pentru că berea făcută în acest sistem homebrew nu este pasteurizată în niciun fel, îți recomandăm să o consumi într-un interval de maxim 3 luni de zile și, în acest interval, să nu ții berea la temperaturi ridicate sau în soare. De asemenea, e posibil ca în sticle să ai un oarecare conținut de drojdie, așa că îți recomandăm să torni berea cu grijă în pahar pentru a evita să bei și drojdia.
Recenzii
Nu există încă recenzii.