Descriere
Setul Complet Kit Bere Mangrove Jack’s Craft Series Golden Lager și Echipament Homebrewing 23L este un pachet perfect pentru un pasionat de bere, ce se potrivește foarte bine și drept cadou pentru că include atât ingredientele cât și toate echipamentele și accesoriile necesare pentru a face o șarjă de bere de 23 litri.
Kitul de bere Mangrove Jack’s Craft Series Golden Lager conține drojdie profesională Mangrove Jack’s M54 Californian Lager și hamei Liberty pentru dry hop. iar kitul este ambalat în pachete rezistente din plastic. Instrucțiunile complete de folosire se găsesc pe spatele ambalajului. Necesită adăugarea 1.2kg de Extract de Malț Pur Lichid sau de 1kg de zahăr sau dextroză.
Setul Complet Fermentator și Accesorii Homebrewing 23L include:
- un fermentator de plastic alimentar de calitate superioară de 30L, optim pentru fermentarea a 23L de bere, prevăzut cu gaură pentru robinet
- capac ermetic cu gaură și garnitură pentru supapa de evacuare CO2
- supapă de evacuare CO2 airlock
- robinet cu inel de protecție anti-sedimente pentru fermentator
- termometru adeziv pentru fermentator
- dispozitiv de umplere a sticlelor de bere
- hidrometru pentru măsurarea densității berii
- cilindru pentru bere 26.5cm înălțime – 100ml
- 3 lingurițe diverse dimensiuni pentru măsurarea zahărului pentru carbonatare
- o lingură plastic alimentar pentru amestecarea berii
- o perie pentru curățarea sticlelor de bere
- dezinfectant ChemiPro Oxi 100g
- capsator metalic cu două brațe VIK pentru capace metalice coroană 26mm
- 100 capace metalice coroană 26mm
INSTRUCȚIUNI PENTRU FABRICAREA BERII DIN KITURI DE BERE DIN EXTRACT MANGROVE JACK’S
Igienizarea echipamentelor
Absolut tot ce intră în contact cu berea trebuie să fie igienizat în mod corespunzător în prealabil pentru a evita contaminarea și, implicit, stricarea berii. Ca atare îți recomandăm să folosești un dezinfectant special care poate fi folosit atât pentru dezinfectarea echipamentelor și accesoriilor de plastic (fermentator, pipetă, cilindru de măsurare, etc) cât și a sticlelor.
Fabricarea efectivă a berii din kit
Pregătirea mustului de bere
- Igienizeaza toate echipamentele necesare asa cum este descris la punctul anterior
- Dezlipește pliculețul de drojdie lipid pe fundul pungii și apoi pune punga ce conține extractul de malț în apă caldă pentru 15 minute pentru a înmuia malțul lichid din interiorul ei.
- Dizolvă 1kg de zahăr în 2-3L de apă caldă și adaugă lichidul rezultat în fermentator
- După trecerea celor 15 minute, golește conținutul pungii în fermentator. Extrage orice malț a rămas lipit pe pereții interiori ai pungii punând apă fierbinte (în jur de 70°C) în pungă și amestecând bine până când tot conținutul pungii a fost scurs în fermentator. ATENTIE! Apa pe care o introduci în fermentator trebuie să fie apă potabilă, fie de la robinet, fie apă plată (îți recomandăm versiunea a doua).
- Umple fermentatorul până la marcajul de 23L în total folosind un amestec de apă caldă și rece așa încât, la final, lichidul din fermentator să aibă o temperatură între 20°C și 25°C. Dacă temperatura depășește 25°C răcește-o un pic punând fermentatorul într-o baie de apă rece și gheață.
- Dacă temperatura mustului din fermentator este în intervalul specificat anterior adaugă drojdia din pliculețul ce vine în pachet, presărând-o peste toată suprafața berii.
- Pune capacul și asigură-te că este foarte bine închis. Umple până la jumătate supapa de CO2 cu un amestec de apă și dezinfectant (poate fi luat lichid direct din timpul dezinfectării fermentatorului) și introdu această supapă în gaura din capacul fermentatorului până la punctul la care nu mai poate intra.
Fermentarea berii
- Pune la fermentat timp de 10 zile la o temperatură ambientală de 18-24°C și asigură-te că fermentatorul nu este expus la lumină. Dacă temperatura ambientală este mai scăzută de 17°C poți folosi banda de control a temperaturii sau o pătură să încălzești fermentatorul. Dacă temperatura este mai crescută (mai ales în timpul verii), poți pune fermentatorul într-o încăpere cu aer codiționat sau îl poți răci imersându-l într-o baie de apă cu gheață.
- Pentru a preveni contaminarea de orice fel, te rugăm să deschizi fermentatorul cât mai puțin cu putință, iar dacă este nevoie să introduci obiecte în contact cu berea, să le dezinfectezi în prealabil. De asemenea, fermentatorul ar trebui să fie pus undeva unde eventuale scurgeri să nu producă daune.
- După acest interval fermentare verifică densitatea berii folosind hidrometrul. Dacă aceasta este 1009 sau mai puțin poți trece la îmbuteliere. Dacă este peste 1009, ar trebui să mai lași berea la fermentat o zi, două, și citește densitatea apoi din nou. Dacă densitatea berii se află în pragul menționat, o poți îmbutelia.
Îmbutelierea berii
- Sterilizează/dezinfectează sticlele, sifonul și dispozitivul de umplere al sticlelor înainte de a te apuca de treabă. Pentru sticle poți folosi dezinfectantul ce nu necesită clătire pentru a grăbi procesul, ai grijă doar să le lași să se scurgă bine înainte de a le folosi (de preferință 5-10 minute după ce le-ai scos din soluția cu dezinfectant). Pentru scurgere poți folosi un picurător de sticle sau poți pur și simplu pune sticlele cu capul în jos pe un ștergar curat.
- Pentru că drojdia mai este încă activă în suspensie în bere, carbonatarea se va face natural folosind unul dintre următoarele procedee. Atenție să nu depășiți cantitățile indicate pe fiecare dintre adjuvanți, ori sticlele ar putea exploda:
- Adaugă o linguriță rasă de zahăr special pentru bere, zahăr candel sau zahăr cristal per fiecare sticlă de 330/500ml, SAU,
- Adaugă un drops de carbonatare în fiecare sticlă de 330/500ml, SAU,
- Dizolvă 100-125g de zahăr special pentru bere, candel sau cristal în 150-200ml de apă la o temperatură de 30-35°C, adaugă lichidul rezultat direct peste berea din fermentator și amestecă bine
- Odată trasă berea în sticle folosind sifonul și sistemul de umplere a sticlelor, acestea trebuie sigilate fie folosind un capac swing top, capsate cu un capac metalic de tip crown sau cu dopul de plastic al pet-ului.
- Sticlele trebuie lăsate într-un loc cu o temperatură ideal între 20-24°C, ferite de soare sau lumină puternică, timp de cel puțin o săptămână, pentru fermentarea secundară.
- După o săptămână pune sticlele într-un loc răcoros și întunecat (poate fi chiar și în frigider) și lasă până când berea devine complet clară (de obicei o săptămână)
Pentru că berea făcută în acest sistem homebrew nu este pasteurizată în niciun fel, îți recomandăm să o consumi într-un interval de maxim 3 luni de zile și, în acest interval, să nu ții berea la temperaturi ridicate sau în soare. De asemenea, e posibil ca în sticle să ai un oarecare conținut de drojdie, așa că îți recomandăm să torni berea cu grijă în pahar pentru a evita să bei și drojdia.
Recenzii
Nu există încă recenzii.