Descriere
Berea Single Hop Pale Ale (Amarillo) este o bere de tip American Pale Ale, aromată și parfumată grație hameiului Amarillo, creat special pentru astfel de beri pe coasta de vest a SUA.
Ca și caracteristici, această bere are o culoare galben tomnatic, un corp generos, o spumă cremoasă, și este foarte aromată de la hameiul Amarillo folosit atât la fierbere cât și în faza de fermentare (dry-hop).
Reteta se prezinta sub forma de pachet care conține malțurile gata măcinate și hameiul necesare pentru producerea a 20-21 litri bere (volum final post fermentare și depozitare reziduuri și drojdie). O rețetă detaliată este inclusă în pachetul cu ingrediente, prezentând pas cu pas întregul proces, precizând etapele și timpii de preparare.
Materiile prime incluse:
- Malț de orz tip Ale, Munich
- Drojdie selecționată pentru beri de tipul pale ale
- Hamei amareală și aromă
Caracteristici:
- Bere de fermentație superioară
- OG: 1.050-1.055 (densitate inițiala)
- FG 1.010-1.014 ( densitate finală)
- ABV: 5-5.5% (procent alcool/volum)
- IBU: 26-29 (amăreala)
- EBC: 13-14 (culoare)
Instrucțiuni pentru fabricarea berii din kituri all grain
Echipamente și accesorii necesare
Pentru că acest kit de bere nu vine cu echipamentul necesar, vei avea nevoie de câteva elemente care te vor ajuta sa faci o bere nu doar bună, ci foarte bună, fără riscul de a se altera, infecta, sau prinde gusturi neplăcute. Ca atare, îți recomandăm să achiziționezi următoarele echipamente și accesorii. Dacă le ai deja, poti trece peste acest pas:
În mod obligatoriu ai nevoie de următoarele echipamente și accesorii
- Un set complet de homebrewing
- O oală, un fierbător electric sau un sistem de brasare all in one pentru plămădirea malțului + fierberea mustului de bere. În cazul în care folosiți o oală, recomandăm să fie din INOX alimentar (nu smălțuită) și să aibă un volum suficient de mare pentru a putea fierbe un volum de 24-25l de must de bere.
- În cazul în care folosiți o oală sau un fierbător electric, este necesar și un sac BIAB pentru cereale
- Un sifon pentru a trage berea din fermentator în sticle sau în butoi
- Sticle – pot fi de sticlă (îți recomandăm să păstrezi sticle închise la culoare) cu capac swing top sau capace crown, sau PET
Ca accesorii opționale îți recomandăm să iei în considerare următoarele echipamente și accesorii:
- Dacă vei ține fermentatorul într-o încăpere răcoroasă (cu temperaturi ce nu depășesc 17-18°C) îți recomandăm o bandă de control a temperaturii care să încălzească berea până la temperatura de fermentare indicată pe kitul pe care îl faci. Dacă, în schimb, ții berea într-o încăpere mai călduroasă îți recomandăm să verifici temperatura berii și să o răcești dacă e cazul (cel mai ușor mod fiind să scufunzi parțial fermentatorul în cada în care ai pus apă rece și gheață în prealabil, până când temperatura indicată de termometrul de pe fermentator este cea dorită – e critic ca temperatura de fermentare să fie respectată pe cât posibil mai ales în primele zile ale fermentării și trebuie ținut cont și de faptul că procesul de fermentare în sine se produce cu degajare de căldură)
- Capsator pentru capace și capace metalice de tip crown
Igienizarea echipamentelor
Absolut tot ce intră în contact cu berea trebuie să fie igienizat în mod corespunzător în prealabil pentru a evita contaminarea și, implicit, stricarea berii. Ca atare îți recomandăm să folosești un dezinfectant special care poate fi folosit atât pentru dezinfectarea echipamentelor și accesoriilor de plastic (fermentator, pipetă, cilindru de măsurare, etc) cât și a sticlelor.
Fabricarea efectivă a berii din kit
Pentru a obține o bere bună, îți recomandăm să urmărești cât mai exact instrucțiunile incluse în pachet.
Pentru că berea făcută în acest sistem homebrew nu este pasteurizată în niciun fel, îți recomandăm să o consumi într-un interval de maxim 3 luni de zile și, în acest interval, să nu ții berea la temperaturi ridicate sau în soare. De asemenea, e posibil ca în sticle să ai un oarecare conținut de drojdie, așa că îți recomandăm să torni berea cu grijă în pahar pentru a evita să bei și drojdia.
NOTĂ: Imaginea este cu titlu de prezentare. Berea rezultată poate avea o culoare diferită în funcție de condițiile de producere și fermentare.
Recenzii
Nu există încă recenzii.