Descriere
Kit Bere Brewferm Belgian Tripel iti permite sa creezi o bere aurie si catifelata, cu un gust puternic si plin de malt. Aceasta bere are o aroma usor condimentata completata de o amareala placuta de hamei, perfect echilibrata pentru iubitorii de arome complexe.
Caracteristici:
- Densitate initiala: 1075
- Densitate finala: 1008
- Alcool: 9.2%
- Cantitate rezultata: 9 litri
- IBU: 20 – 30
- Culoare: auriu
- Drojdie: Belgian monks ale
- Temperatura fermentare: 18-23°C
Ingrediente: extract de malt hameiat (extract de malt de orz, extract hamei, ierburi aromatice), drojdie.
Instructiuni de utilizare:
Inainte de a incepe este foarte important sa te asiguri ca toate echipamentele ce intra in contact cu berea sunt curatate foarte bine cu o solutie speciala cum ar fi: Chemipro Oxi, Puro Oxi sau Star San Acid. Cantitatile de zahar si apa necesare fiecarui kit sunt notate in instructiunile incluse in kit si in galeria produsului.
Preparare:
- Puneti conserva de extract de malt in apa calduta (+/- 40°C) pentru ca acesta sa aiba o consistenta cat mai fluida.
- Turnati extractul de malt in recipientul de fermentare.
- Dizolvati cantitatea de zahar notata in tabelul din instructiuni cu „SUGAR 1” in 2 litri de apa calduta si turnati-o in fermentator. Daca „SUGAR 1” are cantitatea 0, turnati doar 2 litri de apa calduta. Pentru imbunatatirea aromei, se poate folosi zahar pentru bere in locul zaharului obisnuit.
- Amestecati bine cu o spatula de omogenizare.
- Adaugati cantitatea de apa rece notata cu „WATER 1” in tabelul din instructiuni si amestecati bine. Tineti cont ca ati adaugat deja 2 litri de apa la pasul anterior.
- Lasati amestectul sa se raceasca la aproximativ 20-25°C.
- Masurati densitatea initiala folosind un densimetru. Valoarea ideala este notata in tabelul din instructiuni (Original gravity).
- Adaugati pliculetul de drojdie peste amestectul de bere.
Fermentare:
- Puneti capacul fermentatorului si adaugati palnia de fermentare, pe care o umpleti pe jumatate cu apa.
- Puneti fermentatorul intr-un loc cald in care temperatura sa fie cat mai stabila (18-23°C) si lasati la fermentat timp de 7-10 zile. Perioada de fermentare poate varia in functie de temperatura ambientala. Folositi intotdeauna un densimetru pentru a va asigura ca fermentatia s-a incheiat.
Imbuteliere:
- Folositi un densimetru pentru a determina densitatea finala. Berea este gata de imbuteliat daca:
– nu se mai observa activitate in fermentator.
– densitatea finala este mai mica sau egala cu cea trecuta in tabel cu „Final gravity”.
– densitatea finala are aceeasi valoare pentru 48 ore.
- Pentru carbonatare in sticla adaugati 7 grame de zahar sau zahar pentru bere la litru de bere si amestecati bine. Daca imbuteliati in keguri, adaugati 2.5 grame de zahar la litru de bere. Pentru usurinta se pot folosi tablete de carbonatare in locul zaharului. Umplerea sticlelor se realizeaza cu ajutorul unui tub rigid, care se conecteaza la robinetul fermentatorului.
- Sticlele se sigileaza cu ajutorul capacelor de bere si al unui capsator de capace si se pastreaza la temperatura camerei (18-23°C) pentru a se desfasura fermentatia secundara. Dupa 10 zile, mutati berea intr-un loc racoros pentru a se matura (6 pana la 8 saptamani).
- In sfarsit e gata! Dupa atata munca e timpul sa te rasfeti cu o bere racoritoare. Noroc!
Masuri de siguranta: Pentru a evita explodarea sticlelor de bere sau a kegurilor este indicat sa tineti cont de cateva sfaturi:
- Utilizati sticle rezistente la presiune si fara fisuri sau ciobituri.
- Nu va bazati doar pe timpii recomandati de fermentare sau bulele din palnia de fermentare. Masurati intotdeauna densitatea initiala si pe cea finala si comparati cu datele din tabel.
- Nu adaugati in sticle mai mult zahar decat cantitatea recomandata in instructiuni.
- In timpul fermentatiei secundare pastrati sticlele sau kegurile intr-o incapere cu temperatura cat mai stabila.
- Nu depozitati sticlele sau kegurile in lumina directa a soarelui.
Recenzii
Nu există încă recenzii.