Descriere
Kveik este denumirea norvegiană pentru cuvântul drojdie. În fermele tradiționale norvegiene, kveik a fost păstrată prin uscare și transmisă mai departe din generație în generație, ceea ce înseamnă că Kveik este primul tip de drojdie uscată.
Drodjia uscată premium LalBrew Voss™ a fost obținută de la Sigmund Gjernes, care a păstrat această cultură folosind metoda tradițională încă din anii ’80 și care a decis să distribuie această drojdie cu toată comunitatea de berari. Acest tip de drojdie permite o fermentare la temperaturi foarte mari, între 25 – 40°C, cu un interval optim de fermentare la o temperatură foarte ridicat între 35 – 40°C.
Fermentarea la aceste temperaturi este foarte rapidă, iar atenuarea maximă se obține în intervalul optim de obicei în 2-3 zile. Drojdia de bere Lallemand LalBrew® Voss Kveik Ale produce un profil de gust similar indiferent de pragul de temperatură la care se fermentează, respectiv neutru cu note subtile de portocale și citrice.
Recenzii
Nu există încă recenzii.