Descriere
Drojdie vin Vinoferm Arom 7g
Vinoferm Arom este o drojdie selectionata speciala pentru fermentatia alcoolica a vinuri albe sau rosé. Ajuta la obtinerea aromelor de fructe proaspete si citrice impreuna cu note florale. Vinoferm Arom ajuta la o fermentare rapida, are o rezistenta buna la dioxidul de sulf si produce putina spuma. Temperatura ideala de fermentare este intre 16°C si 18°C, dar poate fi folosita si de la temperatura de 14°C.
Caracteristici:
- Drojdie: Saccharomyces cerevisiae
- Temperatura de fermentatie: 14-22°C
- Necesitate de nutrienti: medie
- Toleranta alcool: 15%
- Productie glicerol: 4-6 g/l
Soiuri de struguri: Ideala pentru soiuri de struguri precum Ugni blanc, Chardonnay, Muscat, Gewurztraminer, Aligoté, Viognier, Pinot gris, Chenin blanc, Riesling, Semillon.
Dozaj: 15-25 g/hl
Utilizare: Amestecati 1 parte drojdie în 7 parti apa si 3 parti must la 35-40°C. Lasati sa se rehidrateze cel putin 15 minute, apoi adaugati in must. Asigurati-va ca diferenaa de temperatura intre starterul de drojdie si temperatura mustului din fermentator nu depaseste 10°C.
Recenzii
Nu există încă recenzii.