Descriere
Kit Bere Muntons Flagship Hazy IPA contine peleti de hamei premium care vor produce note intense de citrice si grapefruit alaturi de arome de fructe tropicale si fructe samburoase.
Caracteristici:
- Alcool: 5%
- Cantitate rezultata: 20 litri
- Amareala: 13-35 IBU
- Culoare: 12-20 EBC
- Temperatura optima de fermentare: 18-21°C
- Contine 56g peleti hamei Citra si 60g peleti hamei Mosaic pentru dry hopping
Ingrediente: extract de malt hameiat (extract de malt de orz, extract de malt de ovaz, extract de hamei), peleti de hamei, drojdie. Contine gluten.
Instructiuni de utilizare:
Inainte de a incepe este foarte important sa te asiguri ca toate echipamentele ce intra in contact cu berea sunt curatate foarte bine cu o solutie speciala.
Preparare:
- Puneti conservele de extract de malt in apa fierbinte pentru ca acesta sa capete o consistenta cat mai fluida.
- Turnati cele 2 conserve de exact de malt in recipientul de fermentare. Adaugati putina apa fierbinte in conserve pentru a dizolva si adauga toata cantitatea de extract.
- Adaugati 4L de apa fierbinte in fermentator. Amestecati bine cu o spatula de omogenizare, pana cand extractul s-a dizolvat.
- Adaugati apa rece pana cand fermentatorul ajunge la 20 litri.
- Masurati densitatea initiala (original gravity) folosind un densimetru si notati valoarea. Densitatea initiala impreuna cu cea finala va vor ajuta sa determinati procentul de alcool al berii.
- Folosind un termometru sterilizat, asigurati-va ca temperatura este de 18-21⁰C, apoi adaugati pliculetul de drojdie peste mustul de bere.
Fermentare:
- Puneti capacul fermentatorului si adaugati palnia de fermentare, umpluta pe jumatate cu apa.
- Puneti fermentatorul intr-un loc cald in care temperatura sa fie cat mai stabila (18-23°C) si lasati la fermentat.
- Dupa o zi, adaugati un plic de hamei Citra si un plic de hamei Mosaic in fermentator.
- Dupa 10 zile, adaugati in fermentator si celelalte plicuri de hamei Citra si Mosaic.
- Puneti inapoi capacul fermentatorului si lasati la fermentat pentru inca 4 zile.
- In fuctie de temperatura ambientala, fermentatia poate dura mai mult de 14 zile.
Imbuteliere:
- Folositi un densimetru pentru a determina densitatea specifica. Berea este gata de imbuteliat daca nu se mai observa activitate in fermentator, iar densitatea finala este mai mica sau egala cu 1014 si ramane stabila pentru mai mult de 48 ore.
- Pentru carbonatare in sticla adaugati 7 grame de zahar sau zahar pentru bere la litru de bere. Daca imbuteliati in keguri, adaugati 2.5 grame de zahar la litru de bere. Pentru usurinta se pot folosi tablete de carbonatare in locul zaharului. Umplerea sticlelor se realizeaza cu ajutorul unui tub rigid, ce se conecteaza la robinetul fermentatorului sau cu un furtun de transfer.
- Sticlele se sigileaza cu ajutorul capacelor de bere si al unui capsator de capace si se pastreaza la temperatura camerei (18-23°C) timp de 14 zile pentru a se desfasura fermentatia secundara.
- In sfarsit e gata! Dupa atata munca e timpul sa te rasfeti cu o bere racoritoare. Noroc!
Masuri de siguranta: Pentru a evita explodarea sticlelor de bere sau a kegurilor este indicat sa tineti cont de cateva sfaturi:
- Utilizati sticle rezistente la presiune si fara fisuri sau ciobituri.
- Nu va bazati doar pe timpii recomandati de fermentare sau bulele din palnia de fermentare. Masurati intotdeauna densitatea initiala si pe cea finala.
- Nu adaugati in sticle mai mult zahar decat cantitatea recomandata in instructiuni.
- In timpul fermentatiei secundare pastrati sticlele sau kegurile intr-o incapere cu temperatura cat mai stabila.
- Nu depozitati sticlele sau kegurile in lumina directa a soarelui.
Recenzii
Nu există încă recenzii.