Descriere
Mustimetru 0-29°Balling.
Mustimetrul este un dispozitiv esential pentru o determinare rapida si precisa a cantitatii de zahar din vin sau must de bere. Mustimetrul este calibrat in grade Balling (°Blg) – 1°Blg corespunde cu aproximativ 10g de zahar la 1L de must. Mustimetrul este calibrat la temperatura de 20°C.
Examinarea mustului pentru vinificație:
Pentru a efectua o masurare, umpleti cilindrul de testare cu o cantitate mica de must fara bule de gaz sau alte particule. Cantitatea de must trebuie sa fie suficienta pentru a permite flotorului din tubul de testare sa se miste liber, fara a atinge peretii tubului. Valoarea concentratiei de zahar este indicata de partea superioara a mustimetrului. Pentru a facilita citirea, scala prezinta intervale colorate de concentratii initiale de zahar in must, pentru diferite tipuri de vinuri pe care dorim sa le obtinem:
- intervalul visiniu (22 – 25°Blg) – vinuri dulci
- intervalul galben (15 – 22°Blg) – vinuri seci
Examinarea mustului pentru bere:
Masurarea continutului de zahar in mustul pentru bere se efectueaza in acelasi mod ca si in cazul vinului
Pe scara, intervalul de concentratii initiale de zahar recomandat pentru mustul de bere este marcat cu culoarea maro (8 – 10°Blg).
Fermentarea mustului de bere este considerata finalizata odata ce citirea se afla in intervalul marcat cu culoare verde (0 – 2°Blg).
Recenzii
Nu există încă recenzii.