Descriere
Mustimetru cu scala pentru zahar, alcool potential si termometru.
Mustimetrul este un dispozitiv esential pentru o determinare rapida si precisa a cantitatii de zahar din vin sau must de bere. Mustimetrul este calibrat in grade Balling (°Blg) – 1°Blg corespunde cu aproximativ 10g de zahar la 1L de must. Dispozitivul este calibrat la 20°C.
Instructiuni:
Pentru a efectua o masurare, umpleti cilindrul de testare cu o cantitate mica de must fara bule de gaz sau alte particule. Cantitatea de must trebuie sa fie suficienta pentru a permite flotorului din tubul de testare sa se miste liber, fara a atinge peretii tubului. Valoarea concentratiei de zahar este indicata de partea superioara a mustimetrului.
Pentru a usura masuratoarea scala are marcata cu culori intervalele recomandate ale concentratiei de zahar la inceputul si la sfarsitul fermentatiei mustului dupa cum urmeaza:
- zona visinie (22 – 25 °Blg) – concentratia initiala pentru vinurile dulci
- zona galbena (15 – 22 °Bg) – concentratia initiala pentru vinurile seci
- zona maro (9 – 11 °Bg) – concentratia initiala pentru bere
- zona verde (0 – 2 °Bg) – concentratia finala pentru bere
- zona rosie (-2 – 0 °Bg) – concentratia finala pentru vin
Recenzii
Nu există încă recenzii.